Drone Market
Drone Market
Drone markedet tar av med lovende etterspørsel fra kommersiell sektor

Markedet for UAVer (ubemannede luftfartøyer), kjent som droner, vokser raskt takket være diversifiseringen av produktene. Etterspørselen etter forbruker-, underholdnings-, profesjonell og kommersiell bruk droner har gradvis kommet fram.

Ifølge Gartner vil nesten tre millioner personlige og kommersielle droner bli produsert i 2017, 39% mer enn i 2016. Globale inntekter for markedet forventes å øke 34% til å overstige US $ 6 milliarder i 2017, og vokse ytterligere for å overgå US $ 11.2 milliarder av 2020, sier markedsundersøkelsesfirmaet.

Droner for kommersielt formål har en høyteknologisk terskel på grunn av sikkerheten og effektivitetenes betydning. Kommersielle droner har normalt høyere nyttelast, lengre flygtider, og er utstyrt med en betydelig mengde sensorer og flykontrollere. Og med høyere priser blir bedriftens droner sendt i et mindre volum enn forbruksdroner.

Den kommersielle drone markedspotensialet har faktisk trukket oppmerksomheten til kjente selskaper, som for eksempel Amazon.

Amazon UAV ekspresslevering: Vellykkede studier i Storbritannia og USA

Amazon CEO Jeff Bezos i 2013 annonserte selskapets planer om å begynne å tilby leveranser ved hjelp av droner. Som Amazon begynte å utvikle droner i de tidlige stadiene av markedsutvikling, har selskapet mange patenter i feltet. En av patentene tillater det droner å samle inn data gjennom sensorene som tilbys og motta data fra andre droner i nærheten. Data som plassering, overskrift, høyde etc. vil gjøre det mulig for droner å forstå det omgivende miljøet selvstendig, noe som hjelper droner å utvikle håndteringsstrategier når de står overfor fare.

Et annet nylig publisert patent er relatert til sammensatt vinge UAV. Komposittvinge droner har både multi-akse og fast vinge egenskaper. Ved å utnytte konseptet, kombinerer Amazons leveringsdroner vertikalt løfte- og horisontalflyvningskapasitet. Fordelen ved vertikal løft er å kunne ta av og lande uten landingsbaner, mens horisontal fly gir hastighet og effektivitet, og en høyere nyttelast for å lette levering av ulike utstyr og forsyninger. Amazon har ikke publisert sin modell ved hjelp av denne patenterte designen, og oppfølgingen er forventet.

Drone Market

Kommenter

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *

19 - = 9