Drone Market
Drone Market
Drone marknaden tar av med lovande efterfrågan från kommersiell sektor

Marknaden för UAVs (obemannade flygplan), allmänt känd som droner, växer snabbt tack vare diversifieringen av produkter. Efterfrågan på konsument-, underhållnings-, professionella och kommersiella användningsområden har utvecklats gradvis.

Enligt Gartner kommer nästan tre miljoner personliga och kommersiella droner att produceras i 2017, 39% mer än i 2016. Globala intäkter för marknaden förväntas öka 34% till överstiga US $ 6 miljarder i 2017 och växa ytterligare för att överträffa US $ 11.2 miljarder från 2020, säger marknadsundersökningsföretaget.

Droner för kommersiellt syfte har en högteknologiska tröskel på grund av vikten av säkerhet och effektivitet. Kommersiella dronor har normalt högre nyttolast, längre flygtider och är utrustade med en betydande mängd sensorer och flygkontroller. Och med högre priser skickas företagsdroner i mindre volym än konsumentdroner.

Den kommersiella drone-marknadspotentialen har faktiskt dragit uppmärksamhet hos välkända företag, som Amazon.

Amazon UAV expressleverans: Framgångsrika studier i Storbritannien och USA

Amazon CEO Jeff Bezos i 2013 tillkännagav bolagets planer på att börja erbjuda leveranser med dronor. Som Amazon började utveckla dronor i de tidiga stadierna av marknadsutvecklingen, har företaget många patent inom området. Ett av patenten tillåter drönare att samla in data via givarna som tillhandahålls och ta emot data från andra droner i närheten. Data som plats, rubrik, höjd, etc. kommer att göra det möjligt för droner att självständigt förstå omgivningen, vilket hjälper droner att utveckla hanteringsstrategier när de står inför fara.

Ett annat nyligen publicerat patent är relaterat till kompositvingar UAV. Kompositvinge dronor har både flera axel- och fastvingningsfunktioner. Amazons leveransdronor kombinerar vertikal lyft och horisontell flygning genom att använda konceptet. Fördelen med vertikal lyft är att kunna ta av och landa utan landningsbanor, medan horisontellt flyg ger snabbhet och effektivitet, och en högre nyttolast för att underlätta leverans av olika utrustning och tillbehör. Amazon har inte publicerat sin modell med hjälp av denna patenterade design, och dess uppföljning förväntas.

Drone Market

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *

6 + 1 =